Tuesday, November 23, 2010

Η «φουρκέτα» στο θέατρο «Εμπορικόν»

Τον τρίτο της χρόνο διανύει η «Φουρκέτα» της Ελένης Γκασούκα στο θέατρο «Εμπορικόν», μια εικόνα καμπαρέ δοσμένη μέσα από μια διαφορετική οικογενειακή οπτική.

Σάτιρα, λυρισμός, ειρωνεία και αλληγορία εναλλάσσονται σε ένα διαφορετικό και διόλου γνώριμο θεατρικό παιχνίδι που ευχαριστεί, όσο σοκάρει.

Κεντρική ηρωίδα η Αλίκη, μια γυναίκα που ζει μεταξύ συμπληγάδων και προβλημάτων μιας σύγχρονης οικογένειας, προσπαθώντας όμως σχεδόν πάντα να τα φέρει εις πέρας ουσιαστικά μόνη. Καλείται να αντιμετωπίσει από τις εξαρτήσεις του γιού της συνδυασμένες με την απαλλαγή του απ’ τον στρατό, μέχρι τις ενοχές της απέναντι στον άνδρα της που σε τελική ανάλυση δεν έχει εξαπατήσει ποτέ. Η Αλίκη είναι λογίστρια. Ή μάλλον ήταν. Η οικονομική κρίση της χτύπησε την πόρτα πρώτη και καλύτερη. Ακολούθησε η μοίρα.
 
Μέσα από επίπονες διαδικασίες και αναζητήσεις λύσεων, αναθεωρεί τον τρόπο που αντικρίζει τους δικούς της ανθρώπους. Υπολογίζει τις λίγες μέρες που απομείναν και πρέπει να «χορέψει». Θα χορέψει και θα πει κι ένα τραγούδι.

Μαζί με την Μαρία Καβογιάννη στο ρόλο της Αλίκης, συμπρωταγωνιστούν οι Κώστας Κόκλας, Θανάσης Αλευράς, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Ματίνα Νικολάου, Λευτέρης Βασιλάκης, ενώ στο τραγούδι συνοδεύει ερμηνευτικά η χαρισματική Βικτώρια Ταγκούλη.

Πηγή: ant1online.gr

Βαγγέλης Λιακόγκονας

No comments: