Sunday, November 14, 2010

«Το δείπνο» από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Δια χειρός Διαγόρα Χρονόπουλου ένα διαφορετικό, γλυκόπικρο δείπνο σερβίρεται στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.

Πρεμιέρα την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου για τη μαύρη κωμωδία της Μόιρα Μπουφίνι, που ερευνά την ανερχόμενη μεσοαστική τάξη -την κάτοχο της εξουσίας- που μας οδηγεί τα τελευταία χρόνια, σε περίεργα δείπνα εν μέσω υπαρξιακής και κοινωνικής κρίσης. Με καυστικό και πικρό χιούμορ, ισορροπώντας μεταξύ γέλιου και τρόμου, παρακολουθούμε μια οικοδέσποινα, γυναίκα μοιραία και φαινομενικά σκληρή, να βομβαρδίζει με αδυσώπητα φαρμακερές ατάκες τον σύζυγο και τους καλεσμένους της.

Στη βίλα του ζεύγους Λαρς & Πέητζ καλεσμένοι για τον εορτασμό της έκδοσης του τελευταίου βιβλίου του Λαρς είναι μια ζωγράφος, ένας επιστήμονας και μια σεξοβόμβα. Τη βραδιά συμπληρώνει η άφιξη ενός ξένου που ρίχνει στην πόρτα τους η ομίχλη. Ένας αμίλητος σερβιτόρος, που προσλαμβάνεται μέσω μιας  σκοτεινής ιστοσελίδας του ίντερνετ, συμπληρώνει την εικόνα. Το δείπνο της Κόλασης αρχίζει με την «Πρωτογενή Σούπα».

Δυνατές ερμηνείες και πλοκή που καθηλώνει, οδηγούν σε ένα απρόσμενο, βαμμένο με αίμα φινάλε.

Παίζουν οι: Δήμητρα Χατούπη, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μυρτώ Αλικάκη, Θόδωρος Κατσαφάδος, Κίμων Φιορέτος, Έρρικα Μπίγιου και ο Κωστής Καπελώνης.

Πηγή: ant1online.gr
Βαγγέλης Λιακόγκονας

1 comment:

Rologas said...

παρευρεθην και ηταν απολαυστικοτατο,
οι διαλογοι πολυ δυνατοι, με σπονδυλωτο black humour

κριμα για τον ανυπαρκτο εξαερισμο στην αιθουσα του θεατρου, μονη ...παρηγορια πως οι ηθοποιοι υποφερουν περισσοτερο στα καμαρινια τους

απο τα καλυτερα εργα που εχω παρακολουθησει